Asfalttimerkinnöillä saadaan pinnat elämään.

Decomark- ja PrefaTherm-asfalttimerkinnöillä voidaan tehdä koulujen pihoille ja leikkipaikoille kuvioita, kuten yksikertaiset hyppyruudukot ja tervapadat. Tai kolmiulotteisia kuvioita, tai ajoratamerkintöjä leikkipaikkojen liikenneopetukseen. Myös mittatilauksena tehtävät kuvioinnit onnistuvat dwg- tai pdf-suunnitelmakuvien pohjalta. Tuote on paksuudeltaan noin 2-3 mm. Väripigmentit ovat hyvin UV-valoa kestävää.

Tiedostot suunnittelijoille

Decomark ja PrefaTherm-kuvastoissa on valittavana vakiotuotteet asfalttimerkintään ja leikkikuvioiksi. Suurimpaan osaan on saatavana myös DWG- tai DXF-tiedostot. Lisätiedot Elpacista puh: 010 219 0716 tai e-mail: kalusteet@elpac.fi

Ota huomioon omien kuvioiden suunnittelussa

Tee kuvioista erillinen tiedosto jossa, määrä, mitat ja värit kullekin kuviolle ja muodolle. Kuvioita voidaan valmistaa: Decomark / DWG- tiedostoista ja PrefaTherm / PDF tiedostoista.

Asennus ja varastointi: Decomark ja PrefaTherm-tuotteet

Pakatut tuotteet varastoidaan lämmitetyssä, kuivassa tilassa ja suorassa. Enintään 25 pakkausta päällekkäin. Asennetaan suoralle, kuivalle ja puhtaalle pinnalle, yli 10°C lämpötilassa. Tyypillinen asennusaika on Toukokuun lopusta Syyskuuhun.

Uusi asfaltti on paras asennuspinta, kuitenkin vasta neljän viikon päästä asfaltoinnista. Vanhalle asfaltille ja betonipinnalle käytetään primeria, joka parantaa kuvion kiinnitystä. Pinta harjataan puhtaaksi ja kuivataan kosteudesta tehokkaalla nestekaasupolttimella (toho) ennen asennusta.

Kuumenna tuote tehokkaalla kaasupolttimella (paine vähintään 3 bar).
Siirrä ja liikuta liekkiä hitaasti mutta tasaisesti 15-30 cm materiaalin päällä pyyhkäisyliikkeellä, niin
että lämpö leviää tasaisesti. Tuotetta on lämmitettävä, kunnes kaikki materiaali on lämmennyt ja se
on nestemäistä (noin 200 °C).
Lämpöä on käytetty riittävästi, kun materiaali on:
• nestemäistä ja alkaa hieman kuplia (kuin se kiehuisi)
• väri on muuttunut hieman tummemmaksi
• Kuvion reunat ovat asettuneet tien pintaa vasten
• Kaikki erilliset kuvion osat ovat sulaneet yhteen yhdeksi kuvioksi

Riittämättömän kuumentaminen johtaa liimaukseen irtoamiseen.
Ylikuumentaminen, materiaalin polttaminen voi aiheuttaa ruskean reunuksen, mutta tämä värjäytyminen yleensä häviää normaalin kulutuksen seurauksena HUOM! Parempi asentaa hitaammin kuumentamalla kuin liian kovalla lämmöllä.

Merkinnät ja kuviot jäähtyvät noin 10 minuutin aikana ja sitä voidaan nopeuttaa vettä suihkuttamalla. Jos haluat varmistaa asennuksen onnistumisen, se voidaan tehdä puukon kärjellä nostamalla kuvion reunaa. Jos kuvion alapintaan on kiinnittynyt asfalttia, lämmitys on onnistunut.

Pakkauksista löytyvät käyttöohjeet. Elpacista saat lisää ohjeita ja tarvittaessa myös asennamme tuotteet ammattilaisten toimesta.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää