Asfalttimerkinnöillä saadaan pinnat elämään.

PrefaTherm-asfalttimerkinnöillä voidaan tehdä koulujen pihoille ja leikkipaikoille kuvioita, kuten yksikertaiset hyppyruudukot ja tervapadat. Vakiotuotteet ovat helppoja ja nopeita. Tuote on paksuudeltaan noin 2-3 mm. Väripigmentit ovat hyvin UV-valoa kestävää. PrefaTherm-asfalttimerkintä eroaa asfalttimaalauksista paremman kestävyyden ja asennuksen helppouden suhteen.

Haluatko omia kuvioita mittojen mukaan? Mitä pitää huomioida?

Jos suunnittelet kuvioita itse ja kohteeseen soveltuvilla mitoilla, tee niistä yhteenveto. Koosta kuvioista tiedosto (pdf), jossa on eri kuvioiden kpl määrät ja kaikki mitat (pituus, korkeus, paksuus, halkaisija) riippuen kuvion muodosta. Valitse myös värit vakioväreistämme. Pelkkä mittasuhteessa oleva asemapiirustus ei riitä.

Siisti juttu – PrefaTherm

PrefaTherm-asfalttimerkintä on tehdasvalmisteinen tuote, joka toimitetaan työmaalle pahvilaatikossa. Se nostetaan asfaltille haluttuun paikkaan ja asennetaan kaasupolttimella eli toholla lämmittäen. Asfaltti on käytössä 10-15 minuutin kuluttua asennuksesta. Työmaalla ei tarvita kuin mittavälineet, katuharja ja toho. Ei sapluunoita ja eri värien kanssa läträämistä. Ei haisevia kuumennuspannuja tai muuta vastaavaa. Siisti juttu – PrefaTherm.

Tilaukset ja toimitukset

PrefaTherm-kuvastoissa on valittavana vakiotuotteet.
Lisätiedot ja tilaukset Elpacista puh: 010 219 0716 tai e-mail: kalusteet@elpac.fi

Hinnastossamme on tuotteiden hinnat (EXW) vapaasti tehtaalla, ALV 0 %.
Hintoihin lisätään rahtikustannukset tehtaalta urakoitsijalle.
Hinnat eivät sisällä asennusta.

Pakatut tuotteet on varastoitava lämmitetyssä, kuivassa tilassa ja vaakasuorassa. Enintään 25 pakkausta päällekkäin. Asennetaan suoralle, kuivalle ja puhtaalle pinnalle, yli +10°C lämpötilassa. Tyypillinen asennusaika on Toukokuun lopusta Syyskuuhun.

Uusi asfaltti on paras asennuspinta, kuitenkin vasta neljän viikon päästä asfaltoinnista. Vanhalle asfaltille ja betonipinnalle käytetään primeria, joka parantaa kuvion kiinnitystä. Pinta harjataan puhtaaksi ja kuivataan kosteudesta tehokkaalla nestekaasupolttimella (toho) ennen asennusta.

Kuumenna tuote tehokkaalla kaasupolttimella (paine vähintään 3 bar).
Siirrä ja liikuta liekkiä hitaasti mutta tasaisesti 15-30 cm materiaalin päällä pyyhkäisyliikkeellä, niin
että lämpö leviää tasaisesti. Tuotetta on lämmitettävä, kunnes kaikki materiaali on lämmennyt ja se
on nestemäistä (noin 200 °C).
Lämpöä on käytetty riittävästi, kun materiaali on:
• nestemäistä ja alkaa hieman kuplia (kuin se kiehuisi)
• väri on muuttunut hieman tummemmaksi
• Kuvion reunat ovat asettuneet tien pintaa vasten
• Kaikki erilliset kuvion osat ovat sulaneet yhteen yhdeksi kuvioksi

Riittämättömän kuumentaminen johtaa liimaukseen irtoamiseen.
Ylikuumentaminen, materiaalin polttaminen voi aiheuttaa ruskean reunuksen, mutta tämä värjäytyminen yleensä häviää normaalin kulutuksen seurauksena HUOM! Parempi asentaa hitaammin kuumentamalla kuin liian kovalla lämmöllä.

Merkinnät ja kuviot jäähtyvät noin 10 minuutin aikana ja sitä voidaan nopeuttaa vettä suihkuttamalla. Jos haluat varmistaa asennuksen onnistumisen, se voidaan tehdä puukon kärjellä nostamalla kuvion reunaa. Jos kuvion alapintaan on kiinnittynyt asfalttia, lämmitys on onnistunut.

Tämä tuote ei ole asfaltille maalausta, vaan merkintäkuvion kiinnitys tapahtuu toholla lämmittäen.

 

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää