Kaksikerroksinen pyöräteline on tehokkuudessa omaa luokkaansa

Kaksikerrosteline tuplaa pyöräpaikkojen määrän. Lähtökohtaisesti kaksikerroksiset telineet ovat tarkoitettu vakiopyörille. Leveärenkaiset maasturit ja fatbiket on helpointa pysäköidä Kaarimallisiin pyöränojiin.
Suosituksemme on, että pyöräparkit kannattaa varustaa vähintään kahden mallisilla telineillä:
1) telineillä, jotka ovat tehokkaita ja 2) pyörätelineillä jotka soveltuvat leveärenkaisille pyörille.

Alla olevasta linkistä löydät Lahden Kaupungin tekemän esittelyn Matkakeskuksen pyöräparkista.
Lahtelaiset ovat ottaneet sen hyvin vastaan.
https://youtu.be/tqkPIC9Cc6U

Helppo käyttää

Kaksikerroksinen pyöräteline, joka on vakuuttanut suomalaisetkin helppokäyttöisyydellään jo vuodesta 2015 lähtien. Tehokkuus ja helppokäyttöisyys on taattu myös alapaikoilla. Siitä huolehtivat kourut, jotka pitävät pyörät järjestyksessä. Näin pyörän laittaminen telineeseen ja siitä pois, onnistuu jouhevasti ja turvallisesti. Luonnollisesti tämä teline täyttää myös tiukat FietsParKeur-standardit. Latauspisteet voidaan liittää sähköpyörien latausta varten, kuvan löydät yllä olevasta galleriasta.

Suunnittelijoille

Voit ladata tiedostot (.dwg /.dxf / .rfa) oikealta ”TIEDOSTOT SUUNNITTELIJOILLE” painikkeista. Dynamic blocs-tiedostolla voit mitoittaa kaksikerrostelineet tehokkaasti pohjakuviin. Vaihtoehtoisesti voit lähettää dwg-pohjakuvan meille ja teemme suunnitelman veloituksetta ja sitoumuksetta.

Vaikka polkupyörien mittanormi on P:2m, L:0,6m ja K:1,2m, käytännössä niiden leveys ja korkeus määräytyy mm. pyörätyypin ja runkokorkeuden mukaan. Siksi tarvittava käyttökorkeuskin vaihtelee sen mukaan. Kaksikerroksista telinettä varten tilan käyttökorkeus pitäisi olla vähintään 2,65 m tai ”varman päälle” 2,75 m.

Ergonominen yksityiskohdiltaan

Vierekkäisten telineiden etäisyydeksi (k-k) voidaan valita 37,5 cm, 40 cm tai jopa 50 cm. Runko ja alatason pyörätelineet ovat kuumasinkittyä terästä ja ne voidaan jauhemaalata RAL-sävyyn, valittavana 192 värisävyä. Yläkourut ovat anodisoitua alumiiniprofiilia, joka vähentää nostopainoa. Pyörät seisovat telineessä vakaasti ja yläkouru liukuu kevyesti. Sen liikettä keventää ja ohjaa kaasujousi. Nostokahva on punainen ja se kiinnittää käyttäjän huomion. Sen muotoilu ohjaa tarttumaan siihen ja käyttämään sitä luonnollista liikerataa hyväksikäyttäen. Pieni, mutta tärkeä asia käyttömukavuuden kannalta.
Myös alatasolle on varattu riittävästi tilaa. Senkin käyttö on helppoa: pyörä työnnetään telineeseen satulasta tai tavaratelineestä käsin, eikä pyöräilijän tarvitse mennä itse telineen alle. Telineet kannattaa varustaa runkolukituskaarin (malli EX), jonka sijainti on ergonominen, käyttäjän ei tarvitse kurotella pyörien välissä. Muotoilussa on huomioitu myös levyjarruilla varustetut pyörät. Telineen asentaminen onnistuu erilaisille alustoille, säätövaraa on 40 mm. Teline kiinnitetään pulttaamalla kiveykseen tai betonilattiaan.

Sopii rengasleveyksille 27-50 mm. Huomaa mitoituksessa esitteen mittataulukko, joka huomioi ohjaustankojen ylityksen noin 20cm.

Referenssit

Lahden Matkakeskus (01/2016), Vantaa Tikkurilan asema (01/2017), Lappeenrannan Yliopisto (11/2017), Helsinki Kalasatama, Työpajankatu 13 (08/2018), Helsinki Mikonkatu 9 (09/2018), Helsinki WTC, Keskuskatu 7 (09/2018).
Espoo Leppävaaran asema (01/2019), Jyväskylän Matkakeskus (12/2019), Vantaa, HUS/Peijaksen sairaala (09/2021), Hyvinkää HUS sairaala (11/2022) ja Helsinki/Rastilan metroasema (12/2021).
Helsinki Mikonkatu 7 (02/2022), Espoo Lippulaivan Metropaviljonki (02/2022), Espoo Kivenlahti/Länsimetro (03/2022), Helsinki/Siilitien Metro-asema (02/2023), Helsinki/Tapanilan VR-asema (02/2023), Helsinki/Käpylän VR-asema (03/2023), Helsinki/Kannelmäen VR-asema (03/2023), Helsinki/Ruoholahden Metro-asema (04/2023) ja Helsinki/Vuosaaren Metro-asema (05/2023). Helsinki/Aleksanterinkatu 48 toimistotalo (05/2022).
Useita Koy ja As Oy kohteita Espoossa ja Helsingissä sekä muualla ympäri maata.

Ominaisuudet yhteenvetona

Ergonomisesti oikein sijoitettu runkolukituskaari, ei hankalaa kurottelua pyörien välissä. Ergonomisesti muotoiltu nostokahva. Pieni nostopaino ja nostokorkeus. Helppo ja hiljainen käyttää.

Falco Level Premium+ kaksikerroksiset pyörätelineet

Kaksikerroksiset pyörätelineet valmistetaan tilaan sopiviksi ja tilan optimaalisesti käyttäen. Lyhyimmät telinejaksot ovat 2+2pp, johon mahtuu yhteensä 4 pyörää. Pisimmät 8+8pp, johon mahtuu 16 pyörää. Sama kaksipuoleisena, 4+4pp, johon mahtuu 8 pyörää. Pisimmät 16+16pp, johon mahtuu 32 pyörää. Siis kaikki pyöräpaikkamäärät noiden väliltä ovat käytettävissä. Telinettä jossa pariton määrä paikkoja, käytetään vain yksi telinejakso per rivi.

Vaihtoehtoiset mallit:
– pyöräpaikkojen välinen etäisyys, k-k 375 mm
– pyöräpaikkojen välinen etäisyys, k-k 400 mm
– pyöräpaikkojen välinen etäisyys, k-k 500 mm

Pintakäsittelyt:
Yläkourut, luonnonväriin anodisoitu alumiini
Teräsrunko kuumasinkittyä terästä ja haluttaessa jauhemaalattuna RAL-sävyyn

Malli EX

Sisältää joka pyöräpaikalle ergonomisesti oikein sijoitetun runkolukituskaaren.

 

Kiertotalous
Kiertotalous on järjestelmällinen lähestymistapa taloudelliseen kehitykseen, joka on suunniteltu hyödyttämään yrityksiä, yhteiskuntaa ja ympäristöä. Se on innovatiivinen lähestymistapa, jossa pidämme resursseja käytössä mahdollisimman kauan, otamme niistä maksimiarvon käytön aikana, sitten hyödynnämme ja uudistamme tuotteet ja materiaalit jokaisen käyttöiän lopussa. Falco aikoo olla kiertotalouden eturintamassa ja sitoutuu edistämään polkupyörien käyttöä luomalla toimivia pyöräpysäköinnin ratkaisuja. Näin edistetään kestävää liikkuvuutta. Sama lyhyesti sanottuna – kiertotalous on uusi ajattelutapa! Mutta ennen kaikkea se on yhdessä tekemistä!

Uusiutuva energia
Falco on investoinut katoille asennettuihin aurinkopaneeleihin (1787 kpl). Tämä varmistaa, että se on täysin energiaomavarainen yritys. Lisäksi tuotantolaitoksen yhteyteen asennettu tuulimylly tarjoaa entistäkin enemmän uusiutuvaa energiaa. Kaikki valaisimet on korvattu kestävillä LED-valoilla.

Kestävät materiaalit
Falco käyttää kestäviä materiaaleja tuotteissaan. Falco on yksi ensimmäisistä yrityksistä Alankomaissa, joka on saanut FSC-sertifikaatin. Tämä tarkoittaa, että kaikki puutavara on akkreditoitu Forest Stewardship Council® -yhtiön FSClaatumerkkiin. Falco BV on sertifioitu rekisteröintinumerolla: CU-COC-008530. Puun lisäksi terästä käytetään koko tuotevalikoimassa. Se on 100% kierrätettävä (myös kuumasinkittynä). Myös Cortenterästä käytetään, joka on edelleen 100 % kierrätettävä. Lisäksi sen hiilidioksidipäästöt ovat alhaiset ja se kestää yhtä kauan kuin tavallinen teräs.

Kestävä kehitys ja kiertotaloustuotteet
Kaikki tuotteet ovat nykyaikaisia ja kestäviä. Falco on ollut yli 60 vuoden ajan polkupyörien pysäköinti- ja kadunkalustemarkkinoiden eturintamassa. Se on saavuttanut maineen sellaisten tuotteiden valmistuksessa, jotka ylittävät kestävyyden vaatimukset. Falcon toiminta on tukenut kiertotaloutta jo monta vuotta yksinkertaisesti valmistamalla tuotteita ympäristöystävällisillä tavoilla. Ne kestävät vuosikymmeniä ja tuotteen käyttöiän lopussa ne voidaan 100 % kierrättää ja valmistaa täysin uudeksi tuotteeksi. Kuumasinkitys ja jauhemaalaus pidentää merkittävästi tuotteen käyttöikää ja auttaa säilyttämään arvonsa. Kaikki valmistusprosessin aikana kertynyt käyttämätön teräs kerätään ja lähetetään teräksen kierrätykseen. Saatavana on yhä enemmän tuotteita, jotka on suunniteltu siten, että yksittäiset osat voidaan vaihtaa helposti ja lisätä näin tuotteen käyttöikää.

Kestävä työnantaja
Vuonna 2018 Falco otti käyttöön oman jauhemaalauslaitoksen, joka parantaa tuotteiden jäljitettävyyttä, laatua ja lyhentää toimitusaikoja. Pitämällä kaikki toiminnot omissa käsissään, se tarjoaa Falcolle paremman laadunvalvonnan ja vähentää merkittävästi tarpeetonta kuljetusta. Falcon työntekijät työskentelevät modernissa ja turvallisessa hitsaushöyryt poistavassa tuotantolaitoksessa. Falcon oma kuljetuskalusto on Euro 5 normin mukainen ja tavarantoimituksia yhdistellään tarpeettomien ajomatkojen vähentämiseksi. Falcolla ollaan iloisia ja ylpeitä siitä, että henkilöstön vaihtuvuus on poikkeuksellisen pieni. Positiivisena ja ennakoivana työnantajana Falco panostaa jatkuvasti työntekijöiden koulutukseen ja henkilökohtaiseen kehitykseen. Lisäksi Falco on tukenut lukuisia oppisopimuskoulutuksessa olevia ja tarjonnut mahdollisuuden työkokemukseen uudelle sukupolvelle tukeakseen heitä työnhaussa. John Wermink on työskennellyt kiertotalouspäällikkönä Falcolla 1. huhtikuuta 2020 lähtien. Hänen roolinsa tulevina vuosina on kehittää jatkuvasti Falcoa kiertotalouden näkökulmasta. Sinulle, mutta myös tuleville sukupolville!

Ota yhteyttä ja kysy lisää