Kuopio, Sammakkolammen puisto

Sammakkolammen puisto on avattu käyttöön 1.7.2022

Toimitimme kohteeseen City Design Casteo-sarjan penkkejä. Penkeistä suurin osa on selkänojalla ja käsinojin varustettuna. Puiston lähialueella on useita palvelutaloja. Siksi luonnollinen valinta oli ottaa puolet penkeistä seniorimallina, eli korkeampi istuin ja kaikissa käsinojat. Kohteessa käydessäni haastattelin penkeillä istuvia ja kovasti tykkäsivät istua penkeillä.

Tutustu Casteoon täältä

Kaupungin sivuilla oleva puiston esittely:

Sammakkolammen puiston kunnostustyöt on saatu valmiiksi ja puisto on avattu käyttöön 1.7.2022. Puiston suunnitelmiin kuului lammen ympäri kulkevan käytäväverkoston rakentaminen sekä ulkovalaistuksen uusiminen.

Lisäksi alueelle on rakennettu uusi leikkipuisto, ulkokuntosali, seniorialue ja koirapuisto. Uimaranta on myös kunnostettu suunnitelmien mukaisesti. Lammen pohjoispään vesikasvien niitto tapahtuu myöhemmin kesällä.

Leikkipuistossa ja ulkokuntosalissa olevien välineiden ympärille on valettu synteettinen turva-alusta. Seniorialueella on erilaisia kuntoiluvälineitä ja puutarhakeinuja. Koirapuistossa on omat alueet pienille ja isoille koirille.

Vihertöinä Mailatien päästä lähtevien käytävien risteykseen on rakennettu Alppiruusupuisto. Suunnitelmien mukaisia istutuksia on myös muiden toiminta-alueiden ympärillä.

Lammen eteläpäähän kehittyy jatkossa niittyalue. Eteläpäässä on myös rantaan ulottuva laatoitus, josta onkimaan pääsee myös liikuntarajoitteiset.
Leikkipuiston vieressä oleva yleisö-wc saadaan käyttöön myöhemmin heinäkuussa.

Kunnostustöiden lopputuloksen näkee parhaiten paikan päällä. Tervetuloa!